Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Τα 5 χειρότερα λάθη της ελληνίδας στο μακιγιάζ

Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει κάποια κραυγαλέα λάθη των ελληνίδων στο μακιγιάζ. Παρακάτω θα δείτε τα 5 κυριότερα (και μην πείτε οτι δεν έχετε κανει κάποιο απο αυτά...Δείτε περισσότερα

1. Να χρησιμοποιείς πιο ανοιχτό χρώμα κονσίλερ από αυτό που σου ταιριάζει.


 Το είδαμε, σοκαριστήκαμε και απορήσαμε. Όχι, το να θυμίζεις ρακούν δεν είναι και ότι πιο κολακευτικό, ούτε προσθέτει λάμψη στο βλέμμα σου. Προσπάθησε να αγοράζεις κονσίλερ κοντά στην απόχρωση του δέρματός σου ή το πολύ ένα τόνο πιο ανοιχτό. Αν δεν μπορείς μόνη σου, τότε ζήτα βοήθεια απο μια φίλη ή απο την κοπέλα που βρίσκεται στο αντίστοιχο μαγαζί. Επίσης φρόντισε να αναμείξεις καλά το κονσίλερ με τη βάση. Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω φωτογραφία και ξανασκέψου την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις το κονσίλερ της αδερφής ή της φίλης σου. 


2.Να μην κάνεις σβησίματα στο μακιγιάζ σου.

 Το μακιγιάζ πρέπει να είναι ενιαίο και με ασαφή όρια. Ίσως να δυσκολευτείς τις πρώτες φορές αλλά με το πέρας του χρόνου τα σβησίματα θα γίνονται σχεδόν αυτόματα. Θα σε διευκολύνει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείς τα κατάλληλα "όπλα του μακιγιάζ" ή αλλιώς ΠΙΝΕΛΑ, τα οποία θα φροντήσεις να καθαρίζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 3.Να χρησιμοποιείς βάση σε άλλο τόνο απο αυτό της επιδερμίδας σου.






 Γνωστό και ώς μάσκα, το συγκεκριμένο εφέ είναι ένα απο τα μεγαλύτερα και συνηθέστερα λάθη των ελληνίδων. Για να το αποφύγεις, θα πρέπει η βάση να είναι στο ίδιο χρώμα ακριβώς με την επιδερμίδα σου. Εσύ που δοκιμάζεις το μεικ απ στο χέρι σου, έχουμε να σου πούμε οτι αποτελεί μέγα λάθο, καθώς έχει τεράστια χρωματική απόχρωση απο το πρόσωπό σου. Προτίμησε να δοκιμάζεις τη βάση στο λαιμό.

 4.Να παραβγάζεις τα φρύδια σου.


 Σίγουρα δεν θέλεις να θυμίζεις την Πάμελα Άντερσον(στα φρύδια μόνο), όπως είναι τον τελευταίο καιρό. Ούτε επίσης την καθηγήτρια σου στο λύκειο που ήταν ο περίγελος λόγω των φρυδιών της. Η μόδα είναι με το μέρος μας, καθώς τα χοντρά φρύδια είναι πιο in απ τα λεπτά. Προτίμησε να αφαιρείς μόνο τα περιττά ή να πας στην αισθητικό προκειμένου να σου διορθώσει κάποια ατέλεια.

 5.Να χρησιμοποιείς με το παραπάνω την τερακότα


 Όλες θέλουμε μια πιο ηλιοκαμένη όψη, προφανως, και ιδιαίτερα τους μήνες του χρόνου που είμαστε πιο άσπρες απο ποτέ. Η υπερβολή, όμως, δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Άπλωσε μια αραιή στρώση τερακότας κάτω απ' τα ζυγωματικά (να, κάνοντας το ψάρι), καθώς και σε όλες τις γωνίες του προσώπου σου που θέλεις να τονιστούν...προσοχή...είπαμε αραιή στρώση. Επίσης φρόντισε να κάνεις τα κατάλληλα σβησίματα έτσι ώστε να μην φαίνεσαι σαν να έχεις φάει μπουνιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου